HOE RECYCLE JE ONZE VERPAKKING?

Het is onze grootste prioriteit om ervoor te zorgen dat jij ingrediënten van de beste kwaliteit ontvangt. We verpakken je maaltijdbox met koeltassen en koelelementen om alles vers en op de juiste temperatuur te houden op weg naar je voordeur.

We zetten ons in om zo min mogelijk verpakkingsmateriaal te gebruiken en zo veel mogelijk recyclebare, herbruikbare of composteerbare alternatieven in te zetten. Dat is niet alleen duurzamer, maar het zorgt er ook voor dat je ingrediënten langer houdbaar zijn en je hoeveelheid afval vermindert.

Screenshot-2022-07-24-at-15.48.17.png

ICE PACKS

De buitenlaag van onze koelelementen is gemaakt van polyethyleen (PE) en polyamide (PA). Ze bevatten 100% water, waardoor ze veiliger en milieuvriendelijker zijn dan gel-koelelementen. Die bevatten vaak microplastics en belanden meestal in hun geheel op stortplaatsen, wat niet goed is voor het milieu. Onze koelelementen op waterbasis kunnen veilig worden weggegooid. Slechts een klein deel van de verpakking belandt in de afvalbak. Je kunt ze natuurlijk ook hergebruiken door ze in je vriezer te bewaren en te gebruiken als cold packs.

Screenshot-2022-07-24-at-15.48.28.png

BOX

Onze kartonnen doos en tussenschot bevatten meer dan 50% gerecycled materiaal. Ze zijn zelf ook recyclebaar en FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat ze zijn gemaakt van papier uit duurzaam beheerde bossen.

Waar laat ik het?

Je kunt je box en tussenschotten kwijt in de papierbak.

Screenshot-2022-07-24-at-15.48.46.png

Recycle het plastic

Net als de lege koelelementen, kun je al onze plastic verpakkingen recyclen bij het plastic afval. Op de website van jouw gemeente vind je meer informatie over (plastic) afvalinzameling.

Screenshot-2022-07-24-at-15.49.07.png

KOELTAS

Unsere Kühltaschen sehen nicht nur schick aus, sondern bestehen auch zu 96% aus erneuerbaren Materialien, darunter 95% Recyclingpapier. Die Papierfasern der Isolierelemente können bis zu 6x recycelt werden. Das spart Energie, Wasser und Frischfasern – und schont damit unsere Umwelt!

Waar laat ik het?

Je kunt ze gewoon kwijt in de papierbak. Of nog beter: herbruik ze als picknicktas om je eten koel te houden.

Duurzaamheid is ontzettend belangrijk bij Dinnerly. Daarom implementeren we diverse duurzaamheidsinitiatieven in al onze bedrijfsactiviteiten.

Ook als het op verpakkingen aankomt, zetten we ons in om steeds duurzamere oplossingen te bieden. Dat doen we bijvoorbeeld door nauw samen te werken met onze leveranciers en hen te helpen bij de ontwikkeling van duurzamere oplossingen voor hun voedselverpakking.

Daarnaast zorgt koken met onze maaltijdpakketten voor afvalvermindering. Dat komt doordat we je de exacte, voorgeportioneerde ingrediënten sturen die je nodig hebt voor elk recept. Dinnerly genereert daarnaast minder dan 1% afval, versnelt de overgang naar het gebruik van groene stroom en zet zich in om de ecologische voetafdruk van al onze activiteiten te minimaliseren.